TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?

OHRAOHRA - Verzekeringen en bankproducten. Direct geregeld. Nu berekenen
UnivéUnivé biedt alle verzekeringen aan. Altijd 14 dagen bedenktijd! Nu berekenen
HoyHoy.nlHoyHoy (voorheen Verzekeringssite.nl) is de Nederlandse onafhankelijke verzekeraar. Nu berekenen

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
Nationale
Nederlanden
Het bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Ontdek het ook! Gratis offerte
Krediet
concurrent
Kredietconcurrent, voor écht goedkoop geld. Want te duur lenen kan overal. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
FX.nlVergelijk actuele hypotheekrentes en vraag een offerte aan. Nu berekenen
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Nu berekenen
Hypotheken365Vaste lage prijs van € 999,- voor een compleet advies! Nu berekenen

Zelf de energiekosten berekenen

U kunt de energiekosten berekenen om te bepalen wat uw maandlasten zijn op het gebied van gas, water en licht. De kans is groot dat deze kosten een behoorlijk deel uitmaken van uw maandelijkse kosten, waardoor het van belang is om daar goed van op de hoogte te zijn. Op die manier zorgt u ervoor dat u goed weet wat u verder uit kunt geven, of wat er extra nodig is om rond te kunnen komen. Het berekenen van de energie kosten is relatief eenvoudig, aangezien u de gegevens in principe al gewoon in huis heeft. Zo kunt u gebruik maken van de verschillende meters in de meterkast, of kunt u ervoor kiezen om de gegevens van de afgelopen jaarafrekening te gebruiken.

Energiekosten berekenen

U kunt de energiekosten berekenen door bijvoorbeeld de tellerstand van de meter met betrekking tot het water in de gaten te houden. Door aan het begin en aan het eind van de maand te bekijken op welke stand de meter staat kunt u het verbruik uitrekenen. U haalt de beginstand van de eindstand af. Vervolgens kunt u de energiekosten berekenen door het aantal verbruikte eenheden aan water te vermenigvuldigen met de kosten per eenheid, zoals u die bij uw leverancier kunt vinden. U kunt hetzelfde doen met betrekking tot de kosten voor het gas en de elektriciteit, waardoor u precies weet wat uw maandlasten op dit gebied zijn.

Berekening van de energiekosten

Bij de berekening van de energiekosten is het van belang om ervoor te zorgen dat u de juiste prijzen per eenheid gebruikt. U kunt daarvoor contact opnemen met uw energieleverancier. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om de tarieven van vorig jaar te gebruiken. In dat geval is het wel van belang om er rekening mee te houden dat de tarieven wellicht wat omhoog gegaan zijn. Zo kunt u een goede berekening van de energiekosten maken en komt u achteraf in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan.

Zonneboiler

Wilt u weten hoe u nog meer op uw energiekosten kunt besparen? Een goede tip voor energie besparing is het gebruik van een zonneboiler. Met een zonneboiler kunt u uw energiekosten flink naar beneden halen en besparen. Prijs van een zonneboiler opvragen?

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn